1. >
 2. >
 3. >
 4. >
 5. > Parc de la Grenouillère

Camping Parc de la Grenouillère *****

Suèvres (41)

Open 18/04/2015 tot 12/09/2015

In het binnenland -

Kids Club - Tienerclub - Wifi - Fietsverhuur

Frankrijk | Loir-et-Cher | 41500 Suèvres (41)

Beschrijving Van Camping Parc de la Grenouillère

Te midden van de Loire-kastelen ligt in Suèvres in de regio Loir-et-Cher de camping Le Parc de la Grenouillère. De camping strekt zich uit over een gebied van 11 hectare. Ontdek in dit gebied van de Loire de zeer bezienswaardige kastelen van Chambord, Chaumont, Blois, Cheverny, Chenonceau, Amboise en Valencay. U zult uw ogen uitkijken als u kennismaakt met de architectonische en historische rijkdom van deze indrukwekkende woonpaleizen uit een lang vervlogen periode. De camping Le Parc de la Grenouillère is voorzien van drie zwembaden, waaronder een overdekt zwembad, een peuterbad en een heerlijke waterglijbaan voor alle leeftijden. Bovendien zijn er tal van recreatieve en sportieve faciliteiten, waaronder een sportveld, basketbal, een speeltuin, een kinderclub, bowling, tennis, fitness, fietsverhuur of een zeilclub (afstand camping: 2 kilometer). Het is bijna lastiog om de juiste keuzes te maken! Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Op de camping Le Parc de la Grenouillère vindt u een restaurant, een bar en een snackbar. Op camping Le Parc de la Grenouillère zal het u aan niets ontbreken!

Kaart van de camping Parc de la Grenouillère

Parc de la Grenouillère Legenda van de kaart van de camping

Lijst van de activiteiten en evenementen

Activiteiten
 • Kids ClubKids Club
 • TienerclubTienerclub
 • Multi-sportfaciliteitMulti-sportfaciliteit
 • Fitness CenterFitness Center
 • TennisTennis
Zwembaden
En wellness
 • WaterglijbaanWaterglijbaan
 • ZwembadZwembad
 • Overdekt zwembadOverdekt zwembad
Aanvullende diensten
 • WifiWifi
 • FietsverhuurFietsverhuur
 • BarBar
 • SnackbarSnackbar
 • Restaurant met takeawayRestaurant met takeaway
 • RestaurantRestaurant
 • Huisdieren niet toegestaanHuisdieren niet toegestaan

Vakantie in SUÈVRES

Wat te doen We hebben de volgende resultaten
 • 2 Plaatsen om te bezoeken
Filteren op
Stacaravan 6 personen 2 slaapkamers

Picture no contractual

Mobil home - Stacaravan 6 personen 2 slaapkamers

Aantal personen Volwassene(n):
5

Kind(eren) (tot en met 13 jaar):
1

Aantal Slaapkamers:
2


Deze ruime luxe stacaravan is ingedeeld met een woonkamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers. Er is plaats voor 6 personen, ideaal voor een groot gezin met 3 of 4 kinderen (tot 14 jaar). Maximale bezetting voor 5 volwassenen en 1 kind.

Stacaravan 6 personen 3 slaapkamers

Picture no contractual

Mobil home - Stacaravan 6 personen 3 slaapkamers

Aantal personen Volwassene(n):
6

Aantal Slaapkamers:
3


Deze ruime luxe stacaravan is ingedeeld met een woonkamer, keuken, badkamer en 3 slaapkamers. Er is plaats voor 6 personen, ideaal voor een groot gezin met 3 of 4 kinderen (tot 14 jaar). Maximale bezetting voor 6 volwassenen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Kasteel van Chambord
Kasteel van Chambord

rue de la Grange-aux-Dîmes

41250 CHAMBORD
Afstand van de camping 8 km
Meer informatie

Kasteel van Cheverny
Kasteel van Cheverny

rue du Château
G.I.E. du Domaine de Cheverny
41700 CHEVERNY
Afstand van de camping 21 km
Meer informatie

Contact met de camping Parc de la Grenouillère

GPS 47° 41' 13.725", 1° 29' 0.862" La Grenouillère
RN 152
41500 SUÈVRES

Openingstijden

Receptie
8h-11h/15h-20h
Camping
18/04/2015 tot 12/09/2015

Aankomst/vertrek

Zomervakantieperiode (04-07-2015 t/m 29-08-2015):
-aankomst alleen op zaterdag. Alleen weekverblijven mogelijk.

Overige aankomsten:
-aankomst en vertrek alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. Minimale verblijfsduur van 7 nachten.

Frankrijk

Landinformatie

Frankrijk is voor veel mensen het ideale vakantieland en wat betreft oppervlakte het op één na grootste land dat binnen Europa ligt. Frankrijk staat bekend om haar creatieve Franse keuken met haar overvloed aan wijnen en heerlijke soorten Franse kazen. Daarnaast biedt Frankrijk een rijk cultuur leven met film, theater, muziek, kastelen en andere historische gebouwen. Het land is het hele jaar te bezoeken. Bekend zijn de stedentrips naar bijvoorbeeld Parijs of Nice. In de wintermaanden zijn de uitgestrekte skigebieden in de streken Haute-Savoie, Savoie, Isère en het mooie Les Hautes Alpes in het oosten van het land zeer geschikt voor een wintersportvakantie. De warme en sfeervolle badplaatsen langs de Atlantische Kust en langs de heerlijke kust van de Côte d'Azur en het mooie Languedoc-Roussillon zijn zeer populair bij de toeristen.


Geschiedenis

Door de vele vondsten uit de prehistorie wordt duidelijk dat Frankrijk al sinds die tijd door mensen wordt bewoond. In de eeuwen vlak voor Christus vestigden zich steeds meer Keltische stammen, waaronderde Galliërs, zich in Frankrijk en werden in de streken Provence en Languedoc Griekse kolonies gesticht. Daarna begonnen de Romeinen aan hun verovering van dit gebied en na ca. 70 jaar was heel Gallië onderworpen aan de Romeinse keizer Julius Caesar. Clovis, de koning van de Franken, versloeg de Romeinen in 486. Na zijn dood viel het land weer uiteen, waarna het in de 8e eeuw weer herenigd werd door Karel de Grote. In de 9de eeuw werden de Franse kusten door de Noormannen geplunderd en werd Normandië bezet. Tijdens de Honderdjarige oorlog tegen Engeland (1337-1453) zorgde Jeanne d’Arc voor de bevrijding van Orléans, zij viel zelf echter in handen van de Engelsen en belandde op de brandstapel. In de 16de eeuw kwam koning Hendrik IV aan de macht, gevolgd door Lodewijk XIV, de zonnekoning, die van Frankrijk een machtig land maakte. Met de bestorming van de Bastille begon in 1789 de Franse revolutie. In 1792 veranderde de monarchie in een republiek. Het eerste Franse Keizerrijk werd door Napoleon Bonaparte geregeerd. Napoleon was vooral belangrijk als militair leider van het Franse leger. Hieraan kwam een eind in 1815, bij de Slag van Waterloo, waarop Frankrijk weer een monarchie werd. Het land werd echter weer een republiek na de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het land voor een groot deel door de Duitsers bezet. Na ondertekening van een wapenstilstand werd het zogenoemde Vichy-regime ingesteld. Na 4 jaar bezetting werd Frankrijk in 1944 door de geallieerden bevrijd. Op 10 september 1944 werd door De Gaulle in Parijs een voorlopige regering opgezet. Frankrijk zocht sinds de Tweede Wereldoorlog naar een plek tussen de twee supermachten om een nieuwe rol te kunnen vervullen als moderne Europese mogendheid zonder koloniale ambities. Dit ging gepaard met een grote industriële ontwikkeling, de bouw van een eigen nucleaire afschrikkingsmacht en een leidende rol in het naoorlogse Europese integratieproject met behoud van een zelfstandige militaire rol, zowel in de eigen postkoloniale invloedssfeer als binnen de NAVO. Van de NAVO was Frankrijk vanaf 1966 alleen nog maar politiek lid, dat wil zeggen dat de Franse strijdkrachten geen deel uitmaakten van de geïntegreerde commandostructuur. In maart 2009 keerde Frankrijk weer terug in deze rol. Het verlies van wereldwijde culturele invloed is een bron van nationale zorg, vooral ten gevolge van het zogenoemde Angelsaksische overwicht in de wereld.


Toerisme

In bijna alle streken in Frankrijk liggen diverse prachtige natuurgebieden met uitgestrekte nationale parken en interessante grotten die veelvuldig door toeristen worden bezocht. Aan de kust bevinden zich diverse beschermde gebieden aan, maar ook in de zee. Frankrijk heeft verder een uiteenlopend en divers landschap.  Vrijwel alle wintersportplaatsen liggen in de Franse Alpen, in de departementen Haute Savoie, Savoie, Isère en Les Hautes Alpes. Frankrijk is dan ook niet voor niets het meest bezochte vakantieland van de Belgen en de Nederlanders.

 

De Natuur

In bijna alle streken zijn diverse prachtige natuurgebieden met uitgestrekte nationale parken en interessante grotten. Aan de kust zijn diverse beschermde gebieden in en aan zee. Frankrijk heeft verder een uiteenlopend landschap; vrijwel alle wintersportplaatsen liggen in de Franse Alpen, in de departementen Haute Savoie, Savoie, Isère en Les Hautes Alpes. Behalve al die heerlijke kustgebieden met mooie stranden en sfeervolle kastelen en plaatsen, uitgestrekte nationale natuurparken, indrukwekkende berggebieden en gedoofde vulkanen heeft Frankrijk ook verschillende lange en adembenemende rivieren. De langste rivier is de Loire, die met zijn 1012 km geheel door Frans grond gebied stroomt en dat is nog maar een van de vele andere prachtige rivieren die het land Frankrijk kent.

 

Het culturele erfgoed

De Fransen zijn trots op hun nationaliteit en hun land. De Franse cultuur die vaak een inspiratiebron is geweest voor de rest van Europa, bestaat onder meer uit muziek, film, toneel en kunst, Er zijn overal in Frankrijk veel schouwburgen, musea en bioscopen. Er worden diverse landelijke en plaatselijke evenementen gehouden en de Fransen houden zich graag vast aan hun lokale tradities en feesten. De Franse keuken is erg bekend en geliefd en wordt als onderdeel van de Franse cultuur gezien.

 

Tradities & Souveniers

Frankrijk staat bekend om het grote assortiment van heerlijke wijnen. Elke regio heeft zijn eigen specialiteit, wijnjaar en kwaliteit. Dit heeft ervoor gezorgd dat wijn een Frans souvenir is geworden. Andere typische Franse producten zijn o.a. de mosterd uit Dijon of een van de vele romige kazen, zoals de bekende Roquefort-kaas. Verder is Frankrijk beroemd om zijn gewaardeerde parfums, mooie schilderwerk, leuke sieraden en haute-couture uit de hoofdstad en mode-stad Parijs.

 

De Lokale keuken

Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten; zo wordt er in het noordwesten van Frankrijk veel gebruik gemaakt van heerlijke boter en room, terwijl de Provençaalse keuken in het zuidoosten juist veel gebruik maakt van lekkere olijfolie en kruiden. In en nabij de kustgebieden zijn veel goede visrestaurants, met o.a. lokaal gekweekte mosselen en oesters op het menu. De Franse wijn en kaas zijn een belangrijk onderdeel van de Franse keuken, zowel als bijgerecht of als ingrediënt. Typisch Franse gerechten zijn bouillabaisse (vissoep), boeuf Bourguignon (vleesgerecht met rode wijn), ratatouille (gestoofde groenten), crêpes Suzette (dunne pannenkoek), ganzenlever, paté en kikkerbilletjes.
 


Praktische tips

Neem zonnebrandcréme mee en een foto -of-videocamera, zodat je alle pracht en praal kunt vastleggen.

 

Alarmnummer

112
 

Elektriciteit

220-240V
 


Gezondheid

De gezondsheidszorg is van goede kwaliteit. Bijna alle plaatsen beschikken over apotheken, artsenpraktijken en in elke grote plaats staat een ziekenhuis. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Het kraanwater is drinkbaar.


Nederlandse ambassade

Adres: 7-9 rue ÉBLÉ, 75007 Parijs, Frankijk. Telefoonnr.: 00 33 14 0623300 . Faxnr.: 00 33 14 0623456. E-mail: ambassade@amb-pays-bas.fr

Loir-et-Cher

Streekinformatie Loire (Binnenland)

Deze prachtige groene regio ligt in het hart van Frankrijk. De Loire is een regio die is opgedeeld in twee stukken. Je hebt de Loire-Atlantique dat de rivier de Loire volgt vanaf de Atlantische oceaan. Daarnaast is er de regio Loire-Binnenland, met de uitlopers van de rivier richting het centrum van Frankrijk. De regio Loire (Binnenland) is een prachtige regio en zeer geliefd door de Franse koningen vanwege de historische architectuur, het artistieke erfgoed en de prachtige kastelen aan de bekende Loire rivier. Deze fraaie regio is gevuld met bloemrijke gebieden, glooiende landschappen, mooie heuvels en valleien. Ook bezit deze regio diverse prachtige kastelen en Romaanse architectuur.

Bijzondere steden Loire (Binnenland)

Blois – Dit is een fraaie stad met een geweldig groot kasteel dat in fases is gebouwd. De bouw van dit indrukwekkende kasteel duurde vier eeuwen en geeft hierdoor inzicht in de verschillende bouwstijlen van deze tijden. Deze bekende stad is tevens het handelscentrum van een belangrijk landbouwgebied. De prachtige stad Blois heeft ook de stempel bloemrijke stad ontvangen. 

Vendome – Deze mooie stad ligt aan de bekende rivier de Loire. Vendome ligt op drie kwartier van Parijs en is zeer populair onder de Fransen, vooral vanwege de bezienswaardige abdijkerk La Trinite. Deze in de tiende eeuw ontwikkelde kerk heeft een rijk versierde voorkant in gotische stijl. Naast de beroemde kerk staat een indrukwekkende Romaanse klokkentoren uit de twaalfde eeuw met een meer dan tachtig meter hoge spits.

Bezienswaardigheden Loire (Binnenland)

Kastelen:

Het kasteel van Chambord – Het kasteel van Chambord is het grootste kasteel van alle Loire kastelen. De Loire staat bekend om haar fraaie en impressieve kastelen. Het Chambord kasteel heeft maar liefst vierhonderdveertig kamers. Koning Frans I heeft het laten bouwen, waardoor geld geen issue was. Om het mooie kasteel staat een groot bos met daaromheen de grootste muur van Frankrijk.

Het kasteel van Talcy – Dit bijzondere kasteel is anders dan de meeste Loire kastelen, omdat het minder groot en statisch is. Er staat nog steeds een drie-eeuwen oude wijnpers in het kasteel. Ook is het zeventiende en achttiende eeuwen interieur nog bewaard gebleven. Dit zorgt voor een fraai gezicht.

Het kasteel van Cheverny -  Dit is één van de prachtige Loire kastelen. Het is een zeer indrukwekkend, strak en mooi kasteel. Het is altijd in bezit gebleven van de familie Hurault. In 1976 is dit prachtige kasteel opengesteld voor het publiek. U kunt een rondleiding krijgen, of zelf door het kasteel en de tuinen dwalen.

Activiteiten

Dierentuin van het Zooparc -  Beauval – Dit grote dierenpark word wel gezien als het mooiste dierenpark van Frankrijk. Het heeft een grote collectie, waaronder reuzen panda’s, witte tijgers en kangoeroes. Het park is opgedeeld in verschillende thema’s, zoals een Afrikaanse savane, Australisch huis en een gorilla complex.

Aquarium du Val de Loire – Lussault-sur-Loire  - Met zijn 5000 m2 is dit het grootste zoet water aquarium in Europa. Het bevat in totaal 12000 vissen. Meest indrukwekkend is de 30 meter lange glazen tunnel waarmee u onder het basin van de vissen kunt lopen. Er is ook een bad waar u vissen kunt ‘aaien’.

Fietstochten – La Loire a Velo – Dit parcours brengt u langs vele hoogtepunten van deze mooie regio. In totaal is het 800 km aangelegde route dat u langs karakteristieke dorpjes voert als Cuffy, Brevin les Pins en Nevers. Onderweg vind u voldoende restaurants om even bij te tanken.

Natuur Loire (Binnenland)

De rivier die deze regio haar naam geeft is de grootste natuurlijke trekpleister van deze regio. Verder heeft de Loire een rustig binnenland, vol bossen, heidevelden en moerassen. Vooral dit laatste trekt een breed scala aan flora en fauna. Bezoek ook een van de volgende natuurparken:

Parc Naturel de la Brenne -  Dit natuurpark heeft verschillende landschapsvormen. Het noordelijk deel is vlak en heeft weiden, bossen en vele meren. Het midden is meer bebost en heeft hellingen met daarop kastelen, abdijen en watermolens. Het zuiden is veel heuvelachtiger, vol bossen en minder rivieren.

Loire-Anjou-Touraine – Alles in dit park draait om de rivier de Loire. In dit gebied vind u vele kastelen die naast deze rivier zijn gebouwd. Er is ook een permanente tentoonstelling “Gens de peu, gens de biens qui font du beau” Over hoe de mens in deze regio de natuur heeft gevormd en andersom. Neem vooral uw picknicktafel mee want er is volop gelegenheid om even rustig te zitten langs te weg.

Culinaire Gids Loire (Binnenland)

Deze regio is befaamd om zijn heerlijke geitenkazen en beroemde wijnen. De meest populaire geitenkazen zijn de Crottin de Chavignol, de Chèvre de Selles-sur-Cher of de Pyramide de Valençay. De bekendste wijn uit dit gebied is de goed smakende Sancerre wijn. Drink deze wijn bij een van de typische streekgerechten:

- Andouillettes de Jargeau: warme worstjes van ingewanden
- Volailles de l’Orléanais: gevogelte
- Gibiers: wild uit de Sologne

Campings in de Loire (Binennland)

Camping Parc des Allais - Camping Grande Tortue - Camping Parc de la Grenouillère

Suèvres (41)

Plaatsinformatie Suevres

Vanaf uw luxe stacaravan op de camping Le Parc de la Grenouillère vindt u de plaats Suevres in de regio Loir in het binnenland van Frankrijk. Suevres is een bekende stad met veel wandelroutes en een prachtige natuur. De stad heeft een rijk cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden. Zo heeft Suevres twee prachtige kerken met Romaanse invloeden en achttien watermolens. Ook is er een ruim aanbod aan winkels, gezellige restaurants en andere uitgaansgelegenheden. 

Bezienswaardigheden en activiteiten tijdens uw vakantie

Château de Vaux le Vicomte - Het kasteel en landgoed Vaux le Vicomte vormt een uniek geheel dat bijna uit 500 hectare beslaat. Ontdek de fascinerende geschiedenis, van samenzweringen tegen het koninklijke hof en de uitstekende prestaties van de iconische 17e eeuwse kunstenaars.

Château de Champs sur Marne - 18 km ten oosten van Parijs, staat op het hart van een park van 85 hectare Kasteel Champs-sur-Marne. Gebouwd in de achttiende eeuw, waar bekende huurders elkaar opvolgden zoals: de hertogen de la Valliere, Levis en de markiezin de Pompadour. Ontdek de rijke geschiedenis van dit kasteel en deze regio.

Laden