1. >
  2. >
  3. >

Camping in de regio Toscane

Streekinformatie Toscane

Een regio met een rijke cultuur, geschiedenis en heerlijke gastronomie. Een zeer afwisselende streek waar u rust kunt vinden en ook op zoek kunt gaan naar bijzonder authentieke dorpjes, het strand, actie en cultuur. Men kent in Italië geen andere streek die zo veelzijdig is als deze. Er is voor ieder wat wils, waarbij actieve uitjes gemakkelijk afgewisseld kunnen worden met een dagje ontspanning en de drukte van de stad met de rust van het Toscaanse heuvellandschap. Toscane is een mooie regio in centraal Italië. Een enorme trekpleister met gezellige middeleeuwse stadjes, groene heuvels, olijfbomen en wijnranken. Toscane heeft 120 natuurreservaten en wordt vaak gezien als een van de mooiste delen van Italië.

Bijzondere steden Toscane

Florence – Deze stad werd in het jaar 59 v.Chr. gesticht door Julius Caesar als nederzetting voor afgezwaaide Romeinse soldaten onder de naam Florentia. Florence is een oude en historische stad die bekend staat om zijn kunst, cultuur en geschiedenis. U vindt hier onder andere Michelangelo’s David en het belangrijkste kunstmuseum Uffizi. U kunt hier ook heerlijk winkelen of lekker wat eten op een van de vele terrassen.

Siena - In deze middeleeuwse stad, gebouwd op een heuvel, vindt u veel historische gebouwen en pleinen en kunt u lekker door de kleine smalle straatjes dwalen. Het beroemde schelpvormige, licht hellende plein heeft een intiem karakter en is erg geschikt om alle indrukken op u af te laten komen. De Duomo torent boven deze stad uit en is zeker een bezoekje waard.

Pisa - Natuurlijk bekend om zijn scheve toren maar heeft nog veel meer te bieden. U kunt hier paleizen, kerken, bruggen en mooie pleinen bezichtigen. De leuke cafés en restaurants kunt u vinden aan het Piazza Dante plein. U kunt ook kiezen voor een wandeling door de luxe winkelstraat van Borgo Stretto, Via Santa Maria of Corso Italia.

Bezienswaardigheden Toscane

Kastelen: 

Kasteel Paganico – Paganico - Dit is een zeldzaam voorbeeld van een versterkte stad uit de regio van Siena. De stadsmuren met hun torens, en drie van de vier poorten zijn praktisch intact. De enige poort die ontbreekt is de poort die geopend kon worden naar de rivier Ombrone. De dorpskerk is ook van groot belang: mooie fresco's van Biagio di Goro Ghezzi en een zeer oude houten kruisbeeld worden bewaard in het kerkje.

Wijn-kastelen – Deze regio kent verschillende middeleeuwse kastelen waarvan vele wijngaarden bezitten. Hier enkele voorbeelden: Castello di Banfi Dit prachtige kasteel heeft in totaal 7100 hectare wijngaard. Het heeft twee restaurants waar u heerlijk kunt eten of een goede wijnproeverij kunt houden. Castello di Meleto Hier word de Sangiovese druif geteeld, die hoofdzakelijk wordt verwerkt tot de productie van de Merlot, Cabernet en de Syrah. U kunt hier een rondleiding krijgen waar u alles leert over het maken van wijnen, maar ook een proeverij bijwonen.

Activiteiten

Galleria degli Uffizi is het beroemdste museum in Florence. U kunt hier diverse Italiaanse werken zien. Daarnaast is San Gimignano een oude historische stad met dertien torens. Deze werden voornamelijk bezet door rijke families die wilden laten zien hoe rijk ze wel niet waren. Ooit had de stad 72 torens. Omdat er toch nog veel bewaard is gebleven, trekt deze stad nog veel bezoekers. U kunt hier heerlijk wandelen door de autovrije straten en steegjes en ook nog winkelen om wat streekproducten te kopen.

Castello dellímperatore is een enorm bouwwerk met hoge muren en torens. Het werd gebouwd voor de middeleeuwse keizer en de koning van Sicilië. Ondanks de vernielingen tussen 1922-1945, zijn er veel herstelwerkzaamheden uitgevoerd en nog steeds aan de gang. Het is mogelijk de trap naar de nok van de kasteelmuren en loopbruggen te beklimmen. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad Prato.

Natuurgebieden Toscane

Toscane is het meest beboste gebied van Italië. Zeker aan de middellandse zee liggen grote dennenbossen. Het grootste ‘kust-bos’ ligt bij Pisa; het natuurreservaat Migliarino-San Rossore-Massaciuccoli. Toscane heeft een prachtige kust vol zandstranden. Landinwaarts is het heuvelachtig, wat een typische Toscaanse plaatjes oplevert. In het noorden vind u de Apennijnen, een berggebied met hoge pieken en prachtige valeien.

De Grotta de Vento is een bijzondere grot in het noorden van de Toscane bij Garfagnana, midden in de Apuaanse Alpen. U ziet hier prachtige stalactieten en stalagmieten en kunt via verschillende routes de grot verkennen. De routes zijn geschikt voor kinderen of oudere mensen. Voor meer uitdaging kunt u terecht  bij de avontuurlijke paden.

Culinaire Gids Toscane

In de Toscane is het gebruikelijk om zowel in de middag als in de avond warm te eten.  Vaak begint men met antipasto. Dit bestaat vaak uit worst, vlees, vis, een salade en diverse groenten. Dan volgt de primo, meestal pasta of risotto. Het hoofdgerecht is meestal een vlees of visschotel met weinig garnering. De maaltijd wordt vaak afgesloten met een glas grappa of een heerlijke likeur. 

Maar u kunt gerust  in een restaurant zelf een maaltijd samenstellen door een van de gerechten achterwege te laten. De plaatselijke gerechten worden hier heel goed bereid. Ook kunt u in iedere stad terecht bij een traditionele pizzeria.

Onze selectie van voordelige campings

3Resulta(a)t(en)
Weergave resulta(a)t(en)
uw budget

Italië | Middellandse Zee | San Vincenzo

Vakantie op de camping Park Albatros geheel in het teken van ontspanning. De camping ligt in San ...

vanaf 196 € per week Informatie en reserveringen
Ons beschikbare aanbod :
  • Mobil home - Stacaravan 5 personen 2 slaapkamers
  • Mobil home - Stacaravan 6 personen 3 slaapkamers

Italië | Middellandse Zee | Marina Di Bibbona

De camping Free Time ligt op een prachtige locatie onder de mediterrane zon midden in de Italiaan...

Informatie en reserveringen
Ons beschikbare aanbod :

Italië | Middellandse Zee | Cecina

De camping Tamerici ligt in het hart van een prachtige omgeving. Het Toscaanse landschap wordt om...

Informatie en reserveringen
Ons beschikbare aanbod :

Laden