1. >
  2. >
  3. >

Kamperen in de regio Toscane

Streekinformatie Toscane

Toscane is een mooie regio in centraal Italië. Een enorme trekpleister met gezellige middeleeuwse stadjes, groene heuvels, olijfbomen en wijnranken. Toscane heeft 120 natuurreservaten en wordt vaak gezien als een van de mooiste delen van Italië. Een regio met een rijke cultuur, geschiedenis en heerlijke gastronomie. Een zeer afwisselende streek waar u rust kunt vinden en ook op zoek kunt gaan naar bijzonder authentieke dorpjes, het strand, actie en cultuur. Men kent in Italië geen andere streek die zo veelzijdig is als deze. Er is voor ieder wat wils, waarbij actieve uitjes gemakkelijk afgewisseld kunnen worden met een dagje ontspanning en de drukte van de stad met de rust van het Toscaanse heuvellandschap. 

Bijzondere steden Toscane

Florence werd in het jaar 59 v.Chr. gesticht door Julius Caesar als nederzetting voor afgezwaaide Romeinse soldaten onder de naam Florentia. Florence is een oude en historische stad die bekend staat om zijn kunst, cultuur en geschiedenis. U kunt hier ook heerlijk winkelen.

In het prachtige Siena vindt u veel historische gebouwen en pleinen en kunt u lekker door de kleine smalle straatjes dwalen. Het beroemde schelpvormige licht hellende plein heeft een intiem karakter en is erg geschikt om alle indrukken op u af te laten komen. 

Pisa staat natuurlijk bekend om zijn scheve toren maar heeft nog veel meer te bieden. U kunt hier paleizen, kerken, bruggen en mooie pleinen bezichtigen. De leuke cafés en restaurants kunt u vinden aan het Piazza Dante plein. U kunt ook kiezen voor een wandeling door de luxe winkelstraat van Borgo Stretto, Via Santa Maria of Corso Italia.

Bezienswaardigheden Toscane

Kastelen: 

San Gimignano is een oude historische stad met dertien torens. Deze werden voornamelijk bezet door rijke families die wilden laten zien hoe rijk ze wel niet waren. Ooit had de stad 72 torens. Omdat er toch nog veel bewaard is gebleven, trekt deze stad nog veel bezoekers. U kunt hier heerlijk wandelen door de autovrije straten en steegjes en ook nog winkelen om wat streekproducten te kopen.

Musea:

Galleria degli Uffizi is het beroemdste museum in Florence. U kunt hier diverse Italiaanse en Hollandse meesterwerken bewonderen. O.a. de schilderijen van da Vinci, Michelangelo, Rubens en Rembrandt.

Monumenten en huizen:

Castello dellímperatore is een enorm bouwwerk met hoge muren en torens. Het werd gebouwd voor de middeleeuwse keizer en de koning van Sicilië. Ondanks  de vernielingen tussen 1922-1945, zijn er veel herstelwerkzaamheden uitgevoerd en nog steeds aan den gang. Het is mogelijk de trap naar de nok van de kasteelmuren en loopbruggen te beklimmen. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad Prato.

Natuurgebieden Toscane

De Grotta de Vento is een bijzondere grot in het noorden van de Toscane bij Garfagnana, midden in de Apuaanse Alpen. U ziet hier prachtige stalactieten en stalagmieten en kunt via verschillende routes de grot verkennen. De routes zijn geschikt voor kinderen of oudere mensen. Voor meer uitdaging kunt u terecht  bij de avontuurlijke paden.

Culinaire Gids Toscane

In de Toscane is het gebruikelijk om zowel in de middag als in de avond warm te eten.  Vaak begint men met antipasto. Dit bestaat vaak uit worst, vlees, vis, een salade en diverse groenten.  Dan volgt de primo, meestal pasta of risotto. Het hoofdgerecht is meestal een vlees of visschotel met weinig garnering. De maaltijd wordt vaak afgesloten met een glas grappa of een heerlijke likeur. 

Maar u kunt gerust  in een restaurant zelf een maaltijd samenstellen door een van de gerechten achterwege te laten. De plaatselijke gerechten worden hier heel goed bereid. Ook kunt u in iedere stad terecht bij een traditionele pizzeria.

Onze selectie van voordelige campings

3Resulta(a)t(en)
Weergave resulta(a)t(en)
uw budget

Vakantie op de camping Park Albatros geheel in het teken van ontspanning. De camping ligt in San ...

Italië
Middellandse Zee
San Vincenzo
Meer informatie
Over de bestemming
Ons beschikbare aanbod :
  • Stacaravans - Luxe stacaravan 5 personen 2 slaapkamers
  • Stacaravans - Luxe stacaravan 6 personen 3 slaapkamers
vanaf 214.20 € per week Selecteer

De camping Tamerici ligt in het hart van een prachtige omgeving. Het Toscaanse landschap wordt om...

Italië
Middellandse Zee
Cecina
Meer informatie
Over de bestemming
Ons beschikbare aanbod :
  • Stacaravans - Luxe stacaravan 5 personen 2 slaapkamers
  • Stacaravans - Luxe stacaravan 6 personen 3 slaapkamers
Selecteer

Het Capannino ** : Ontdek Toscane ...

Geniet van een prachtige vakantie in Italië op camping C...

Italië
Middellandse Zee
Marina Di Bibbona
Meer informatie
Over de bestemming
Ons beschikbare aanbod :
  • Tenten - Volledig ingerichte tent 5 personen 2 kamers
Selecteer

Laden